Omgeving van de Atlantic Road

Tijdens een bezoek aan Noorwegen kijk je je ogen uit. Het land zit vol met bijzondere natuur en bouwwerken. In de omgeving van de toeristische route Atlantic Road zijn tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.
 

Atlantic Ocean Tunnel

Vanaf het eiland Averøy kan je de weg en 5,7 kilometer lange tunnel nemen naar Kristiansund. Voor de Atlanterhavstunnel, Atlantic Ocean Tunnel, moet wel tol worden betaald. Het diepste punt ligt 250 meter onder zeeniveau. Het is hiermee één van de diepste tunnels van Noorwegen.
 

ReizenReizen

 

Kristiansund

Kristiansund ligt ongeveer 30 kilometer van de Atlantic Road vandaan. Het is één van de meest opvallende steden van het land. Kristiansund staat bekend om de kleurrijke huizen rondom de haven en de vele culturele activiteiten. De stad is gebouwd op vier eilanden en is zeker een bezoek waard.
 

Molde

Molde is de hoofdstad van de provincie Møre og Romsdal en gelegen aan de Romsdalsfjord. Met de vele rozentuinen heeft de stad de bijnaam Rozenstad gekregen. Jaarlijks is Molde het podium voor Moldejazz, het oudste jazzfestival van Europa. Verder kan je in de stad het openluchtmuseum bezoeken of vanuit uitkijkpunt Varden op 407 meter boven zeeniveau genieten van het uitzicht op 222 bergtoppen. Vanuit Molde rij je eenvoudig door naar de Atlantic Road.
 

 

Trollstigen

Als je een bezoek brengt aan de mooiste wegen van Noorwegen, dan mag de Trollstigen zeker niet achterblijven. Net als de Atlantic Road is het onderdeel van een National Scenic Route, oftewel: één van de mooiste wegen van Noorwegen. In elf haarspeldbochten rij je de bergen op of af. Via de Trollstigen kan je je weg vervolgen naar de Geirangerfjord, wat weer één van de mooiste fjorden van de wereld is.